De belangrijkste woontrends van 2020-2021

Veel hout en andere ‘warme’ natuurlijke materialen vormen de basis van de woontrend van dit jaar. Gecombineerd met afwijkende details, zoals metaal, creëert u een bijzondere sfeer in huis zonder dat het te druk of saai wordt. Basiskleuren voor wanden zijn -naast lichte tinten – grijs en groen. Ook die passen prima in het natuurlijke beeld.

woonkamer ingericht volgens de laatste woontrends 2020

Open, strakke ruimtes zijn uit. Knusse hoekjes die intimiteit en warmte uitstralen zijn juist in. Maak ze nog gezelliger en persoonlijker met grote groene planten en bijzondere accessoires. Denk aan oude spulletjes die nog van uw grootouders zijn geweest of bijzondere voorwerpen uit verre oorden. Heeft u niets passends in huis? Kijk dan eens bij de kringloop of doe inspiratie op bij de Wereldwinkel.

Natuurlijke vezels
Meubels en vloeren worden steeds vaker niet van hout, maar van natuurlijke vezels gemaakt. Van bamboe, bijvoorbeeld. Ook riet, jute en rotan zijn populair. Het leuke van deze materialen is dat ze verschillende texturen aan uw inrichting toevoegen, waardoor deze gevarieerder wordt. Ook voor wandbekleding worden dergelijke materialen steeds vaker toegepast.

Metalen
Maak daarnaast gebruik van metalen voorwerpen om contrast aan te brengen. Niets is te gek. Zo kunt u kiezen voor een geoxideerd haardscherm, een strakke lamp van rvs, gouden of zilveren details of een spiegel met een bronzen rand. Of stapel een paar aluminium pannen van oma in elkaar en zet die ergens op het dressoir. Niet is te gek, alles mag: u bepaalt immers wat u mooi vindt!

Pastel
Pastelkleuren – en dan met name roze tinten – combineren mooi met groen en grijs en geven net dat bijzondere accent aan uw huis. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld voor accessoires, gordijnen of meubelstof. Kies verschillende tinten om de inrichting van uw huis net dat beetje extra te geven.

2021: Donkerblauw en blank hout
Voor volgend jaar voorspelt TrendsTV op hun YouTube-kanaal prominente rollen voor de kleur donderblauw en lichte houtsoorten. Ook verwachten de trendvoorspellers onder andere dat modern, duurzaam design, natuurlijke elementen en -net als dit jaar- de kleur grijs prominent aanwezig zullen zijn. Bekijk de video voor meer inspiratie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.