Grote pensioenfondsen verhogen de uitkeringen, ook AOW stijgt

Goed nieuws voor mensen die een pensioen ontvangen van ABP, PME of PFZW. Deze drie grote pensioenfondsen hebben namelijk aangekondigd de uitkeringen te verhogen. ABP en PME doen dat per 1 juli, PFZW per 1 oktober.

Een gelukkig gepensioneerd koppel dat geniet van het mooie weer
Nieuws
Datum: 28-06-2022

Het is voor het eerst in lange tijd dat de fondsen de pensioenen verhogen. Vanwege de strenge rekenregels was dat jaren onmogelijk. Dat het nu wel kan, komt vooral omdat de zogenoemde beleidsdekkingsgraad iets is verlaagd. Maar ook de stijgende rente maakt dat de pensioenfondsen er beter voorstaan.

Verschillen

PME, het pensioenfonds voor de metaal en technologische industrie, kwam als eerste met het goede nieuws. De verhoging die gepensioneerden krijgen, is 1,29%. Bij ABP is dat met 2,39% een stuk hoger. Daarnaast ontvangen gepensioneerden die bij het ambtenarenfonds zijn aangesloten een nabetaling van 1,2% over de eerste zes maanden van dit jaar.

Bij PFZW is het verschil nog groter. Daar gaan de pensioenen zelfs met 2,7% omhoog. Maar: wie zijn pensioen bij dit fonds heeft opgebouwd, moet wel iets langer wachten omdat de verhoging pas op 1 oktober ingaat.

AOW per 1 juli

Verder krijgt iedereen die een AOW-uitkering ontvangt er per 1 juli weer iets bij. Voor alleenstaanden met een volledige AOW komt de verhoging uit op € 17 netto per maand. Voor samenwonenden met een volledige AOW is dit € 12 per partner per maand.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel of kunnen we ergens anders mee van dienst zijn? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag