Pensioen

Hulp en advies bij Mijnpensioenoverzicht.nl?

In januari 2011 is de website www.mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd, een initiatief van de samenwerkende pensioenfondsen in Nederland. De website mag zich verheugen in een grote belangstelling: binnen een maand waren er meer dan een miljoen bezoekers.

Mijnpensioenoverzicht

Op Mijnpensioenoverzicht vindt u een overzicht van uw opgebouwde pensioenrechten. Ook de AOW-rechten en de hoogte van een eventueel nabestaanden- of wezenpensioen zijn op de website te raadplegen.

Om te kunnen inloggen op mijnpensioenoverzicht, heeft u wel een DigiD nodig, uw digitale handtekening voor overheidsdiensten. Heeft u nog geen DigiD? Klik dan op de button aan de rechterzijde van deze pagina om een DigiD aan te vragen.

Geen compleet inzicht

Met de lancering van de website is het inzicht in uw pensioenrechten een stuk groter geworden. Toch biedt Mijnpensioenoverzicht nog niet alle informatie die u nodig heeft om uw financiële situatie na uw pensionering te bepalen. Zo zijn uw levensverzekeringen en andere persoonlijke voorzieningen voor later niet opgenomen in het overzicht.

Verder toont de website alleen bruto bedragen en worden de onzekerheden die er zijn niet benoemd of in de rekenvoorbeelden toegelicht. Dit betekent dat u een lagere uitkering kan krijgen als de rendementen tegenvallen of wanneer een pensioenfonds met een te lage dekkingsgraad wordt geconfronteerd.

Straks genoeg pensioen?

Op uw belangrijkste vraag kan Mijnpensioenoverzicht geen volledig antwoord geven: is uw pensioen straks wel voldoende? Dat is logisch, omdat het antwoord afhangt van uw persoonlijke situatie. Moet u na uw pensionering nog huur of hypotheek betalen of is uw huis vrij? Heeft u nog thuiswonende en/of studerende kinderen? En wat zijn uw wensen en eisen?

Mijnpensioenoverzicht is een prima hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de door u opgebouwde pensioenrechten voor later, maar is verre van compleet. Voor een totaaloverzicht moet u zowel uw kosten van later in beeld brengen als het totaal van uw -netto- inkomsten op een rij zetten. Pas dan is er sprake van een waardevol pensioeninzicht waar u iets aan heeft.

Hulp bij mijnpensioenoverzicht

Wilt u een goed inzicht in uw pensioen of heeft u hulp nodig hebben bij het beoordelen van de informatie op mijnpensioenoverzicht.nl? Neem dan gerust contact met ons op. Onze pensioenspecialisten zijn u graag van dienst bij het verkrijgen van meer inzicht in uw pensioen en de advisering over mogelijke oplossingen wanneer u een pensioengat heeft.

Vul het onderstaande formulier in of neem direct contact met ons op.

Stel ons gerust uw vraag